Поліція оголосила про підозру двом учасникам «Самооборони Севастополя»

20:15 15.01.2021

У 2014 році підозрювані «служили» на блок-постах на в’їзді до Севастополя та Ялти.

Правоохоронці повідомили про підозру ще двом учасникам незаконного збройного форсування «Самооборона Севастополя», повідомили у пресслужбі Прокуратури АР Крим. Зараз підозрювані перебувають у розшуку, пише ZN.UA.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії повідомлено про підозру двом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» за ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, двоє громадян України у складі НЗФ протягом лютого-березня 2014 року «служили» зі зброєю в руках на незаконно створених блок-постах на в’їзді до Севастополя та Ялти. Вони незаконно перевіряли документи громадян, обшукували транспортні засоби та брали участь у затриманні жителів Криму з проукраїнською позицією.

«На даний час, підозрюваних оголошено в розшук. Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополі», - додали у прокуратурі.

Раніше повідомлялося про те, що поліція повідомила про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму».За даними правоохоронців, на початку березня 2014 року підозрюваний «служив» на блок-посту «Орловский мост», що розташовувався при в’їзді до окупованого Севастополя. Він разом з іншими учасниками НЗФ виконував протиправні накази так званих ватажків «Самооборони Криму». Зокрема, він погрожував застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, здійснював контрольно-пропускний режим, перевірку документів громадян, обшукував транспортні засоби, які рухались у напрямку Севастополя.

Ще на цю тему