Туреччина наголосила на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України

19:30 16.03.2024

Туреччина наголосила на підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини до 10-річчя проведення Росією незаконного «референдуму» в Криму, повідомляє Укрінформ.

«Минуло десять років з моменту анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим України шляхом нелегітимного референдуму, який відбувся 16 березня 2014 року… Ми знову заявляємо, що не визнаємо цю фактичну ситуацію, яка є порушенням міжнародного права, і наголошуємо на нашій підтримці територіальної цілісності та суверенітету України», - йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що Туреччина уважно стежить за розвитком подій у Криму, особливо за ситуацією з кримськими татарами, які є «однією з основних складових півострова» і залишатимуться у «пріоритетному порядку денному».

Нагадаємо, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий «референдум» щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців», а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.
 

Ще на цю тему