Військово-Морські Сили ЗС України готові протидіяти диверсантам на суші та в морі

13:01 27.11.2020

На фоні базового навчання з практичним застосуванням сил і засобів у Морському командуванні Військово-Морських Сил ЗС України відбулось показове інструкторсько-методичне заняття з командирами дивізіонів національного флоту.

Захід проводився під керівництвом командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, повідомляє АрміяInform.

Як розповів командир флотилії ВМС ЗС України капітан 1 рангу Юрій Федаш, навчання було проведено з дивізіонами надводних кораблів, які базуються в Одесі.

Захід розділили на декілька етапів. Військові моряки відпрацювали організацію протипідводнодиверсійної боротьби в пункті постійної дислокації, обстеження підводної частини кораблів за участю військових водолазів, протидії повітряним апаратам противника і використання БПЛА для захисту своїх баз, вихід корабельно-катерної групи до району зосередження, універсальну оборону при переході морем тощо.

Фактично військовослужбовці дивізіону виконали весь обсяг завдань з протидії підводним диверсантам, морському десантові та літальним апаратам противника.

Водночас для учасників інструкторсько-методичного заняття було продемонстровано вихід і тактичне маневрування корабельно-катерної групи із пошуку підводних диверсантів і організації охорони та оборони групи на необладнаній стоянці кораблів. Варто зазначити, що заняття проходили з використанням стандартів НАТО, а управління кораблями здійснювалось виключно англійською мовою з використанням голосових процедур Північноатлантичного альянсу.

– Основною метою навчань було обговорення з командирами дивізіонів проблемних питань у напрямку застосування і шляхів їх вирішення, формування спільного розуміння у порядку проведення подібних заходів та під час виконання бойових завдань, а також визначення основних напрямів підготовки корабельно-катерного складу Військово-Морських Сил ЗС України на наступний рік, – зазначив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За попередніми оцінками, особовий склад флотилії впорався з усіма визначеним завданнями.

 

 

Ще на цю тему