Мандат комісії ООН з розслідування порушень в Україні продовжили ще на рік

08:30 06.04.2024

Рада ООН з прав людини продовжила ще на один рік мандат Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Ради ООН з прав людини.

"У резолюції щодо ситуації з правами людини в Україні у зв'язку з російською агресією, яка була ухвалена 27 голосами "за", 3 "проти" і 17 "утрималися", Рада вирішила продовжити мандат Незалежної міжнародної комісії з розслідування порушень в Україні ще на один рік", - йдеться у повідомленні.


У резолюції також міститься прохання до Комісії з розслідування надати усну оновлену інформацію Раді на її 57-й сесії та представити всеосяжну доповідь Раді на її 58-й сесії. Також результати розслідування Комісії будуть представлені у вигляді доповіді Генеральній Асамблеї ООН на її 79-й сесії.

Прийнята Радою ООН з прав людини резолюція містить заклик до РФ "негайно припинити порушення прав людини і зловживання та порушення міжнародного гуманітарного права в Україні" та закликає Росію до виведення військ з усієї території України, як і припинення незаконної мобілізації до ЗС РФ мешканців тимчасово окупованих територій України і примусового переміщення та депортації цивільних осіб в межах України або до РФ.

Проти резолюції проголосували три країни-члени Ради: Алжир, Бангладеш, Бразилія, Камерун, Куба, Гондурас, Індія, Казахстан, Кувейт, Киргизстан, Мальдіви, Марокко, Катар, Сомалі, Судан, Південна Африка та В'єтнам.

Ще на цю тему