Майже всі держави ЄС є мішенню російської пропаганди напередодні виборів до Європарламенту — МЗС Франції

19:20 29.04.2024

Майже всі країни Європейського Союзу стають мішенню проросійської інтернет-пропаганди перед виборами до Європарламенту, що відбудуться на початку червня.

Про це заявив державний секретар Франції у справах Європи Жан-Ноель Барро, повідомляє ZN.UA з посиланням на Bloomberg. 

Зусилля французького уряду, спрямовані на боротьбу з іноземним втручанням і дезінформацією, виявили понад 30 нових веб-сайтів, які поширюють прокремлівську пропаганду по всій Європі, заявив на прес-конференції Жан-Ноель Барро. Це на додачу до вже виявлених 193 доменів.

25 з 27 країн-членів ЄС стали об'єктами атак протягом останніх місяців, повідомило сьогодні 29 квітня Міністерство закордонних справ Франції. Барро заявив, що ці інтернет-операції спрямовані на дестабілізацію громадської думки напередодні голосування. Виступаючи перед журналістами разом зі своїми німецькими та польськими колегами поблизу Парижа, він закликав соціальні платформи блокувати веб-сайти, які "беруть участь в операції іноземного втручання". 

"2024 рік — це рік великих виборів у Європі та за її межами. Ми не потерпимо жодних спроб втручання в наші демократичні процеси", — заявили міністри Франції, Польщі та Німеччини.

Французькі урядовці вже давно попереджають, що Росія використовує кампанії з дезінформації в Інтернеті для просування свого порядку денного та підриву міжнародної підтримки України. Президент Еммануель Макрон, який посилив свою позицію щодо Москви, нещодавно активізував зусилля з протидії російській пропаганді.
 

Ще на цю тему