Міжнародний суд ООН визнав порушення Росією частин конвенції щодо фінансування тероризму

20:40 31.01.2024

Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй (ООН) сьогодні, 31 січня, визнав порушення з боку Росії певних частин Конвенції про заборону фінансування тероризму. Відповідне рішення у Гаазі оголошено у справі по позову України.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на трансляцію судового засідання.

В міжнародному суді заявили, що РФ, зокрема, не проводила розслідування фінансової підтримки незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей в Україні у 2014 році.

При цьому у зачитаному головою суду Джоан Донох’ю рішенні не було вказано про призначення компенсацію, про що йшлося у вимогах української сторони у позові.

Крім того, суд в Гаазі не став виносити конкретне рішення стосовно ймовірної відповідальності РФ за збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 над окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року.

Таким чином суд ООН сьогодні підтвердив меншу частину звинувачень з боку української сторони до Росії у справі про фінансування тероризму.

Суд ООН по позову України проти Росії 31 січня
Нагадаємо, сьогодні у середу міжнародний суд ООН оголошує фінальне рішення за позовом України проти РФ у справі про порушення конвенцій про заборону фінансування тероризму та подолання форм расової дискримінації - на Донбасі та у Криму.

Засідання суду у Палаці миру в Гаазі (Нідерланди) транслюється в прямому ефірі.

Даний позов проти РФ до суду ООН Україна подала 16 січня 2017 року, він пов'язаний з агресією загарбників у Криму та на Донбасі. У позові йдеться про порушення Кремлем двох конвенцій: про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Ще на цю тему