Біля берегів Греції затонув човен з мігрантами: одна людина загинула

15:40 29.04.2024

Влада грецького острова Самос повідомила, що один мігрант загинув та ще 25 нелегалів врятували із затонулого човна, який відплив від сусіднього узбережжя Туреччини.

Про це повідомляє AP, пише Європейська правда.

За сприяння прикордонного агентства ЄС Frontex влада розпочала пошуково-рятувальну операцію з метою пошуку інших осіб, які, можливо, зникли безвісти.

Берегова охорона заявила, що відповіла на сигнал лиха в неділю 28 квітня, після чого врятували 23 особи з човна, що тонуло, а ще двох витягли з води.

Третя особа не реагувала на сигнали, а пізніше її смерть констатували в лікарні.

Водночас поліція на сусідньому березі виявила 10 мігрантів рано вранці в понеділок. Їх затримали для допиту, щоб з'ясувати, чи були вони також у човні.

Попри інтенсивне патрулювання східної частини Егейського моря грецькою береговою охороною та Frontex, нелегальні перевізники мігрантів із Туреччини часто обирають прилеглі грецькі острови як пункт в'їзду до Євросоюзу.

В уряді Греції пообіцяли надати додаткову фінансову допомогу і більше персоналу, щоб допомогти острову Крит і його крихітному сусіду Гавдосу впоратися з різким збільшенням прибуття мігрантів.
 

Ще на цю тему