В ООН досі не бачать достатньо доказів геноциду Росії проти України — на Банковій відреагували

16:00 05.09.2023

У Офісі Президента розкритикували Комісію ООН з розслідування злочинів в Україні, яка не змогла знайти достатньо доказів, що Росія чинить геноцид проти українців, і назвали таку поведінку політичною беззубістю та непрямим заохоченням злочинця.

Про це у Твіттері написав радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

"Що таке політична беззубість і непряме заохочення злочинця? Нескінченний майстер-клас від ООН. Цього разу комісар Ерік Мьосе, голова Комісії ООН. Комісія прямо заявляє, що не бачить наміру вчиняти геноцидні злочини з боку Росії проти громадян України. Абсолютно, тому що росіяни прийшли нас вбивати... ласкаво, масово. Українців точно, але без попереднього плану", - заявив Подоляк.


Він із сарказмом додав, що ракети з РФ щовечора "по-доброму летять у міста", а спроба знищити енергетичну інфраструктуру взимку, щоб морози вбили людей - "абсолютно випадкова".


"А повномасштабна війна на 560+ днів із сотнями стертих дощенту українських міст і сіл – це строго в межах допустимого «негеноциду». А чиновник закликає «вбити українця!» без попереднього наміру. І катування у фільтраційних таборах з примушуванням до відмови від української ідентичності та нав’язування російської ідентичності – теж з любов’ю. Міністерство любові. Ах, так, росіяни ще не діють так, як у Руанді, вони не вбивають людей мільйонами", - написав радник керівника ОП.

За його словами, якби українці добровільно вийшли на дорогу, стали на коліна, смиренно віддали свої голови російському солдату, щоб вони їх відрубали, масово, для протоколу, тоді, очевидно, для Комісії ООН це буде геноцидом.

"Тоді мова йде про геноцид. Інакше – це просто правильна війна, де є трохи різанини, спалювання, ґвалтування на етнічно-державному ґрунті. І нехай вони продовжують, так, пане Мьосе? Вони мають право, тому що ООН заохочує це, правда?" - наголосив Подоляк.


Як повідомлялося, днями Комісія ООН з розслідування злочинів в Україні заявила, що все ще не знайшла достатньо доказів геноциду, який Росія чинить проти українців.

За словами голови Комісії Еріка Мьосе, аби констатувати геноцид, треба довести, що в злочинців є умисел знищити певну групу населення. І це знищення має бути фізичним чи біологічним.

Ще на цю тему