До Судану в рамках Grain from Ukraine доставлено ще одну партію зерна

16:40 29.04.2024

Минулого тижня до Судану доправили чергову партію української допомоги. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у соцмережі Х, пише usm.media.

За його словами, зерно доставили у рамках ініціативи Grain from Ukraine та за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН. 

«Це дасть змогу щомісяця надавати допомогу двом мільйонам людей, які стикаються з гострим голодом і відсутністю продовольчої безпеки. Україна продовжує підтримувати суданський народ, навіть коли сама захищається від російської агресії вдома. Це наш керівний принцип: ми не лише шукаємо допомоги від світу, а й допомагаємо іншим у світі», — зазначив голова держави. 

Президент також додав, що ініціатива Grain from Ukraine продовжить доправляти нові вантажі до більшої кількості країн, щоб пом’якшити продовольчу кризу та допомогти тим, хто цього потребує. 

Наприкінці березня до Судану прибуло судно MV Future ID із 14,6 тис. тонн українського борошна. Це була друга партія гуманітарного вантажу в рамках ініціативи Grain frоm Ukraine. 

Першу партію гуманітарної допомоги доставили до порту Хартум (Судан) 22 лютого. Судно MV «Ocean Dream» привезло 7 665 тонн борошна з української пшениці.
 

Ще на цю тему