Україна та Єврокомісія розпочинають офіційні переговори щодо продовження «транспортного безвізу»

20:20 29.04.2024

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) України та Єврокомісія офіційно розпочинають переговори щодо продовження угоди про лібералізацію вантажних перевезень «транспортний безвіз» на рік із можливістю пролонгації ще на шість місяців – до кінця 2025 року.

«Нам важливо зберегти можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів, адже це прямо впливає на можливість експортувати українські товари, а значить підтримувати нашу економіку та імпортувати необхідне нашій державі. Зі свого боку, останні півроку ми працювали і продовжуємо працювати з Єврокомісією над тим, щоб рішення про продовження угоди було ухвалено вчасно – до кінця червня», – заявив віцепрем’єр-міністр, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє Радіо Свобода.

У міністерстві додають, що офіційний текст до обговорення буде надіслано Україні найближчим часом.

Україна і Європейський союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом 29 червня 2022 року. Її початковий термін дії складав один рік з можливістю продовження. Згодом дію угоди продовжили до кінця червня 2024 року.
 

Ще на цю тему