На Азові пройшли навчання катерної тактичної групи «Маріуполь»

19:01 26.05.2021

Тактична група кораблів, що входить до складу Об’єднаних сил, провела навчання в Азовському морі.

Про це повідомляє пресслужба Операції об’єднаних сил.

Повідомляється, що катери ВМС України та Морської охорони ДПСУ які входять до складу тактичної групи «Маріуполь» і виконують бойові завдання у складі Об’єднаних сил, провели тренування з артилерійською стрільбою в акваторії Азовського моря.

Завдання морського надводного з’єднання – оборона важливих об’єктів морської інфраструктури та прибережних районів України, протидія можливим висадкам морського десанту ворога, патрулювання у ближній морській зоні та супровід кораблів.

В свою чергу, малі броньовані артилерійські катери ВМС України «Вишгород» та «Аккерман» відпрацювали етапи бойової підготовки.

«Екіпажі тренувались у маневруванні поодинці та групою кораблів, відпрацювали пошуково-рятувальну операцію, здійснили прикриття висадки з вертольоту на море десантно-штурмової групи, провели епізод морського бою з надводними кораблями ворога та знищили з гармат мішені, що імітують надводні цілі противника», – йдеться у повідомленні.

Командир тактичної групи катерів капітана 2 рангу Максим Носенко зазначив: «Для нас кожен вихід у море бойовий, адже треба бути готовим до непередбачених ситуацій. Російська Федерація має на меті взяти море під повний контроль і повністю зупинити тут українське судноплавство. Але ми продовжуємо боротьбу і всіма можливими засобами не даємо втілити загарбницькі плани».

Нагадуємо, що нещодавно курсанти Інституту Військово-Морських Сил повернулися з 10-денного катерного походу.

Повідомляється, що 13 травня, на навчальних катерах «Сміла» та «Нова Каховка» курсанти 3 курсу Інституту Військово-Морських Сил повернулися до Одеси з катерного походу. Майбутні флотські офіцери подолали понад 500 морських миль Чорного моря і річки Дунай та відвідали острови

За час походу курсанти на практиці вдосконалювали навички корабельної служби та підвищували рівень професійної складової за спеціальностями. Щоденно військові відпрацьовували елементи навчально-бойової підготовки, брали участь у корабельних тренуваннях, опановували питання експлуатації озброєння та військової техніки, боротьби за живучість, навігаційної безпеки, плавання катерів у складі тактичної групи вдень та вночі, особливості проходження вузини тощо.

«Окрім підготовки за спеціальністю, до обов’язків курсантів увійшли питання організації вахтової служби, бойової і повсякденної діяльності, як в штатних так і в надзвичайних ситуаціях, а також охорона і оборона катерів на ходу та на стоянці на незахищеному рейді», – повідомляють у ВМС України.

Відзначимо, що 4 травня 2021 року, навчальні катери «Нова Каховка» та «Сміла» вийшли з бази ВМС ЗС України в Одесі.

У складі екіпажів близько 50 курсантів інституту ВМС НУ «ОМА».



 

Ще на цю тему