Радник Байдена запевнив, що росії не вдасться зірвати постачання зброї до України

07:40 23.05.2022

Спроби росії зірвати постачання зброї Україні не матимуть істотного впливу на процес надання військової допомоги з боку Сполучених Штатів. 

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван на пресконференції, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Білого дому.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати заяви міноборони рф про те, нібито російські війська знищили велику партію західної зброї, Салліван сказав, що не має про це інформації та не консультувався з цього питання з українською стороною.

За його словами, налагоджено стабільний ланцюжок поставок озброєнь різними маршрутами.

«Тож навіть якщо виникнуть обставини, за яких росіяни зможуть уразити якусь партію в Україні, це не призведе до фундаментального, зі стратегічної точки зору, зриву військової допомоги, яку ми надаємо», - сказав представник адміністрації США.

Він нагадав, що президент Байден відверто заявив: якщо Сполучені Штати не працюватимуть з однодумцями-союзниками, аби протистояти агресії рф, завтра доведеться заплатити велику ціну.

За словами радника, Байден упевнений, що виділення Штатами 40 млрд доларів Україні є «інвестиціями в боротьбу українського народу за свою країну та на підтримку наших союзників, які живуть в тіні російської агресії». Ці кошти «є гідними інвестиціями з точки зору довгострокового внеску в мир, безпеку і стабільність», додав він.

Від цього виграють американські сім'ї та американські робітники, підкреслив Салліван. На його переконання «американський народ розуміє це, навіть більш ніж розуміє – дуже сильно підтримує». Свідченням цього, зокрема, є двопартійна підтримка в Конгресі законопроєкту про допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Байден підписав закон про виділення додаткових асигнувань у 2022 році, який дає змогу виділити з бюджету США близько 40 млрд доларів допомоги Україні.

Теми:

Ще на цю тему