Джонсон про підтримку України: «Ціна свободи того варта»

10:20 28.06.2022

Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що світ повинен продовжувати підтримувати Україну незалежно від ціни, а Росія не можна дозволити уникнути відповідальності за вторгнення на українську територію.

Як повідомляє Европейская правда, про це Джонсон заявив у понеділок в інтерв’ю BBC.

За словами британського прем’єра, наразі «не існує альтернативи» підтримці України у війні з Росією, а наслідки безперешкодного захоплення російськими військами українських територій будуть «абсолютно страхітливими».

«Якщо говорити про економічний вплив, ідеться про довготривалу нестабільність і неспокій у всьому світі», – вважає Джонсон.

На питання, чи існує межа британської фінансової допомоги Україні, Джонсон відповів: «Ціна свободи того варта».

Він нагадав, що під час Другої світової війни на повалення диктаторів пішло багато часу і грошей, але натомість настали «десятиліття стабільності» й «довготривале процвітання».

Уряд Великої Британії раніше заявляв, що витрачає 1,3 мільярда фунтів стерлінгів на військову підтримку України, а сьогодні анонсував виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів на відновлення пошкоджених українських залізниць.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що серед принципових питань, які б він розглядав як причину своєї відставки, могла б стати поразка у підтримці України.

Теми:

Ще на цю тему