Міжнародна конференція в Гаазі «Відновлення справедливості для України» відбудеться у квітні

10:00 20.02.2024

Міжнародна конференція “Відновлення справедливості для України” пройде 2 квітня у межах Всесвітнього форуму в Гаазі.

Про це повідомляється на сайті нідерландського уряду, передає Укрінформ.

“2 квітня 2024 року Нідерланди, Україна та Європейська комісія спільно прийматимуть міжнародну конференцію “Відновлення справедливості для України” на Всесвітньому форумі в Гаазі”, - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що міністри закордонних справ та юстиції різних країн зможуть висловити свою підтримку довгострокових зусиль у боротьбі з безкарністю та компенсації жертвам.

Метою конференції є, з одного боку, обміркувати суттєвий прогрес у документуванні та розслідуванні злочинів, скоєних під час повномасштабної війни. З іншого боку, конференція має на меті досягти прогресу за чотирма напрямками сьомого пункту мирного плану Президента Зеленського з десяти пунктів, у якому Нідерланди відіграють провідну роль. Це, зокрема, підтримка національного розслідування та переслідування міжнародних злочинів самою Україною; розслідування та судове переслідування злочинів на міжнародному рівні, включаючи злочин агресії; відшкодування заподіяної шкоди; міжнародна координація, співпраця та обмін інформацією.


Окрім представників Нідерландів, України, Європейської комісії та запрошених країн до заході долучаться представники Міжнародного кримінального суду, Ради Європи, Реєстру збитків, Євроюсту, Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), спільна слідча група та неурядові організації.

Ще на цю тему