Зеленський закликав країни G7 розробляти новий пакет санкцій проти росії

10:20 12.10.2022

Президент України Володимир Зеленський заявив, що восьмий пакет санкцій не є покаранням для росії та закликав країни G7 розробляти новий. Про це він сказав під час виступу на терміновому засіданні лідерів G7.

Передає УНН.

"Хто розпочав збройну агресію – той міжнародний злочинець. Той має бути засуджений. Захист територіальної цілісності України – це захист усього міжнародного правопорядку, починаючи зі Статуту ООН. Різні потенційні агресори у світі спостерігають зараз за реакцією демократій на влаштований росією фарс із псевдореферендумами та спробою анексії", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що росія має бути повністю ізольована й покарана – як політично, так і санкційно.

"Я дякую нашим європейським друзям за восьмий санкційний пакет. Але подивіться – восьмий пакет не є покаранням для росії. росія почала новий етап ескалації, а отже, потрібен новий санкційний пакет – сильний пакет. І я прошу вас розробити його!" – наголосив Зеленський.

На терміновому засіданні лідерів G7 Зеленський також зазначив, що потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з рф.

Сьогодні стало відомо, що Європейський Союз розпочав роботу над дев'ятим пакетом санкцій проти росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Тижнем раніше у Євросоюзі погодили восьмий.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему