Разом із західною зброєю Україні слід і далі передавати радянську - Пентагон

13:40 26.06.2022

Міністерство оборони США намагатиметься тримати «баланс» у поставках зброї в Україну: разом із західними зразками передавати стару, радянську, яка не потребує навчання військових.

Як передає Укрінформ, про це заявив на пресконференції у суботу речник Пентагону Джон Кірбі.

«Ми хочемо переконатися, що тут дотримується правильний баланс, і вони (ЗСУ, - ред.) отримують системи, до яких вони звикли, а також системи, які їм необхідні, використання яких не призводить до зайвого зниження їхньої боєготовності на місцях», - сказав він.

За його словами, оскільки війна «стає дедалі більш артилерійською», з обстрілами з далеких дистанцій, США готові постачати Україні західні системи, аби дати ЗСУ змогу «продовжувати воєнні дії на Донбасі». Водночас це потребує певної підготовки особового складу, а отже, відкликання частини військових з поля бою, пояснив він.

Кірбі нагадав, що в перші дні війни західні партнери приділяли увагу поставкам саме радянської зброї, якою українські військові навчені користуватися.

«У цьому все ще є потреба, – додав він. - Маю на увазі, що вони все ще використовують ці системи».

Речник Пентагону зазначив, що міністр оборони Ллойд Остін «продовжує розмовляти з державами по всьому світу, аби дізнатися, що ще вони можуть надати».

«Ми вдячні їм і задоволені тим, що країни по всьому світу, не тільки в регіоні, ідуть назустріч і надають Україні стільки (зброї), скільки можуть», – зауважив він.

Як раніше повідомляло агентство, 1 червня адміністрація США оголосила, що надасть Україні американські високомобільні артилерійські ракетні комплекси HIMARS з боєприпасами, які можуть вражати цілі на відстані 70, а не 300 км, хоча Україна просила про ракети дальньої дії.

Теми:

Ще на цю тему