Виробник Bayraktar передасть безкоштовно Україні три «народні» безпілотники

08:20 28.06.2022

Турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БпЛА Bayraktar TB2, повідомила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти в рамках проєкту «Народний BAYRAKTAR» Сергія Притули.

Як повідомляє Укрінформ, про відповідне рішення було оголошено на сторінці Baykar Makina у Твіттері.

«Компанія Baykar обізнана, що кампанія по збору коштів під назвою «Народний BAYRAKTAR» успішно зібрала суму для придбання кількох БпЛА Bayraktar TB2 для українців для захисту своєї Батьківщини. Бізнесмени та звичайні люди внесли кошти – малі й великі – для досягнення цієї мети протягом кількох днів. Компанія Baykar не прийматиме оплату за ТВ2 і безкоштовно відправить три БпЛА на український фронт», - йдеться у повідомленні.

У компанії попросили спрямувати зібрані кошти на допомогу в боротьбі народу України.

«Ми зворушені цією солідарністю та рішучістю перед лицем, здавалося б, нездоланних викликів. Компанія Baykar молиться про справедливе розв’язання та тривалий мир», - зазначено у повідомленні.

Турецький БПЛА з двигуном українського виробництва встановив новий рекорд висоти
Це не перший такий випадок. Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі дрона «Байрактар» для України. Спочатку метою кампанії було зібрати потрібну суму за три тижні. Проте литовці впоралися швидше. Всього було зібрано майже 6 млн євро.

2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БпЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України.

Ще на цю тему