Конгрес українців Канади закликає світ відреагувати на злочини РФ

13:31 18.09.2020

Конгрес українців Канади засудив «драконівські вироки» українським політв'язням в окупованому Криму і закликає міжнародне співтовариство швидко відреагувати на порушення Росією основних прав людини в окупованому Криму.

«Драконівські вироки, винесені сьогодні російським «судом» цим політичним бранцям зневажають справедливість та міжнародно визнані права людини. Канада та решта цивілізованого світу повинні рішуче відреагувати на систематичну кампанію терору, яку російський окупаційний режим веде проти кримських татар й усіх, хто виступає проти окупації Криму Росією», - сказала президент КУК Олександра Хичій, повідомляє Кримськотатарський Ресурсний Центр.

Відзначається, що Конгрес закликає Канаду і міжнародне співтовариство рішуче і швидко відреагувати на порушення Росією основних прав людини і ввести санкції проти відповідальних російських чиновників.

Нагадаємо, 16 вересня, Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив вирок фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

Марлена Асанова засудили до 19 років колонії суворого режиму, Мемета Белялова - до 18, Тимура Ібрагімова - до 17, Сейрана Салієва - до 16, Сервера Мустафаєва - до 14, Сервера Зекірьяєва та Едема Смаілова - до 13. Ернес Аметов був визнаний невинним і звільнений в залі суду.

Ще на цю тему