Кримського активіста Рустема Мурасова етапують до російського Владимира

16:40 12.03.2024

Фігуранта справи “кримських мусульман” активіста Рустема Мурасова, незаконно засудженого на 12 років позбавлення волі, етапують до російського міста Владимира.

Про це повідомило у Фейсбуці Представництво президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

"Незаконно засуджений до 12 років позбавлення волі фігурант справи “кримських мусульман” Рустем Мурасов повідомив, що його етапують у м. Володимир в Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “етап” розпочався 17 лютого. Мурасова вивезди із СІЗО Новочеркаська із трьома іншими фігурантами справи.

Як повідомлялося, 17 серпня 2022 року відбулися масові обшуки у будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму та у Балаклавському, Нахімовському районах Севастополя.

У результаті російські спецслужби затримали активістів Рустема Мурасова, Рустема Таїрова, Завура Абдуллаєва, Джеббара Бекірова. Їх обвинуватили за ст. 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності терористичної організації), а також за статтею 278 КК РФ (Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою).

У травні 2023 року Південний окружний військовий суд РФ виніс вирок фігурантам так званої другої Севастопольської групи у “справі Хізб ут-Тахрір“, вони дістали від 12 до 17 років колонії суворого режиму.

Джеббару Бекірову призначили 17 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці. Суд також додав йому півтора року обмежень після звільнення. Рустем Мурасов, Рустем Таїров та Завур Абдуллаєв отримали по 12 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у вʼязниці та роком обмежень після звільнення.
 

Ще на цю тему