«Справа Джемілєва»: Свідок відмовився від записаних слідчими свідчень

20:45 04.12.2020

У «суді» тимчасово окупованого Росією Армянська заслуховували свідків у «справі» національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва. 

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів адвокат Джемілєва Микола Полозов, пише QHA.

Цього разу допитали ще двох свідків — Олександра Князєва і Олександра Лищика.

Князєв розповів, що у 2014 році проходив службу в прикордонних військах і був відряджений до контрольного пункту «Армянськ». Одного ранку (точної дати свідок не пам’ятає) з боку Армянська до КПВВ прибули близько 300 осіб. Прибулі пройшли в бік Херсонської області, а за деякий час повернулися. Також він бачив російських силовиків у камуфляжній формі біля КПВВ з боку Армянська.

У той ранок «особовому складу» оголосили, що цього дня може прибути Мустафа Джемілєв, але самого Джемілєва Князєв у цей день не бачив. Також свідок не бачив чітких видимих прикордонних знаків у тій місцевості.

Через протиріччя в показаннях свідка «прокурор» клопотав про зачитування протоколу попереднього допиту свідка.

З попередніх свідчень випливало, нібито свідок бачив Мустафу Джемілєва. Однак відповідаючи на додаткові запитання, Князєв відповів, що не пам’ятає, чи давав він такі свідчення і підтверджує тільки ті, які дав у «суді» під присягою, — написав Полозов.

Другий свідок — Лищик — заявив, що бачив тоді на КПВВ Джемілєва, але не бачив, щоб той намагався пройти далі в бік Армянська.

Після закінчення допиту Лищика, «суд» повідомив запити щодо ще двох свідків і оголосив про відкладення судового засідання на 24 грудня.

Нагадаємо, управління слідчого комітету Росії в Криму 13 квітня висунуло Мустафі Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського Кримінального кодексу.

За словами адвоката Миколи Полозова, проти Джемілєва зараз використовують матеріали української справи його сина Хайсера. 27 травня слідком Росії в Криму і Севастополі завершив розслідування цієї справи.

Після місячної перерви окупанти Криму поновили судовий процес у «справі Джемілєва».

12 листопада «суд» за допомогою відеозв’язку допитав двох свідків обвинувачення.
 

Ще на цю тему