Безпекове питання: У Львові відбулася зустріч міністрів МВС чотирьох країн

14:40 15.04.2024

Вони вирішували питання безпеки на фоні збільшення кількості ворожих атак по цивільній та критичній інфраструктурі.

Україна, Естонія, Литва та Латвія працюють над рішенням проблеми замінованості України, безпеки на кордоні, створенням безпечного освітнього середовища, міграційним питанням та контролем за обігом зброї. Про це повідомила пресслужба Кабміну, пише ZN.UA.

Питання безпеки на фоні збільшення кількості ворожих атак по цивільній та критичній інфраструктурі України стало головним під час зустрічі у Львові міністрів МВС України, Естонії, Литви та Латвії.

«Ми раді вітати вас в Україні після плідної та предметної зустрічі у Вільнюсі. Ви справжні друзі України, адже ви підтримуєте нас усі ці роки, і готові й надалі допомагати. Дякую вам за моральну, фінансову і технічну підтримку. На сьогодні Україна є стійкою, у тому числі й завдяки вашій допомозі», – заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Під час зустрічі партнери за допомогою VR-окулярів змогли побачити наслідки вторгнення армії РФ в Україну, зокрема знищені ворогом міста Бахмут, Ізюм та Бучу.

«Перш за все ми тут, аби подати вам чіткий сигнал – ми будемо поруч до вашої перемоги. Це неабияка можливість побачити на власні очі усе, що відбувається у вашій країні, зокрема злочини армії РФ у ваших колись мирних містах та селах», – наголосила міністерка внутрішніх справ Литовської Республіки Агне Білотайте.

Очільниця МВС Литви зазначила, що наразі її країна готова надати 400 тисяч євро на закупівлю металодетекторів для закладів освіти, а також допомогти з реабілітацією українських бійців.

Ігор Клименко розповів партнерам про знищені армією РФ інфраструктурні об’єкти, серед них – будівлі Національної поліції України. Він запропонував главам МВС країн Балтії долучитися до пілотних проектів щодо відновлення українських поліцейських відділків – в смт Макарів та у місті Кривий Ріг.
 

Ще на цю тему