Зеленський виступив на Мюнхенській конференції

13:30 17.02.2024

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 17 лютого, виступив на Мюнхенській безпековій конференції.

Володимир Зеленський також планує провести на полях конференції низку двосторонніх зустрічей, повідомив Укрінформ.

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Відомо, що уряди Росії та Ірану запрошені на зустріч не були.

Українська делегація, виступаючи на різних майданчиках конференції, має намір говорити про посилення ролі Європи у самообороні, обороні України і нарощуванні оборонно-промислового співробітництва, а також про підготовку до Вашингтонського саміту НАТО.

Загалом на полях Мюнхенської безпекової конференції представники України беруть участь у більш як восьми дискусіях на різних рівнях – на рівні міністрів оборони, закордонних справ, прем’єр-міністрів, генерального секретаря НАТО, двопартійних американських делегацій.
 

Ще на цю тему