Прем’єрка Данії оголосила про підписання безпекової угоди з Україною

16:40 22.02.2024

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен оголосила, що її країна гарантує безпекову підтримку Україні у наступні 10 років у рамках двосторнньої угоди. 

Заяву прем’єрки наводить DR, повідомляє "Європейська правда".

Угода передбачає, що Данія зобов'язується підтримувати Україну як у військовій, так і в цивільній сферах протягом наступних десяти років, зазначила Фредеріксен.

"Це найсерйозніша ситуація у сфері політики безпеки з часів закінчення холодної війни. І данський уряд не може не підкреслити, наскільки важливо, щоб Україна отримала необхідний їй військовий потенціал. Якщо ми не будемо стояти разом, Україна не встоїть, і тоді потенційно не встоїть і Європа", – сказала Фредеріксен.

Угода допоможе підтримати здатність України захистити країну від Росії, а також стримати майбутні російські напади.

Згідно з угодою, Україна зобов'язується впроваджувати необхідні реформи, спрямовані на розвиток демократії та боротьбу з корупцією – щоб прокласти шлях до майбутнього членства в ЄС і НАТО.

Данська прем'єрка висловила впевненість, що ще більше країн наслідуватимуть цей приклад.

"Цими зобов'язаннями ми посилаємо дуже чіткий і недвозначний сигнал міжнародній спільноті, що ми повністю підтримуємо Україну, в тому числі і в довгостроковій перспективі", – підкреслила вона.

Ще на цю тему