Україна і Латвія найближчим часом почнуть спільно виробляти дрони для ЗСУ

18:40 04.04.2024

Також политики домовилися, що цьогоріч чергова кількість українських воїнів зможе пройти лікування в Латвії.

Україна і Латвія найближчим часом запустять спільне виробництво дронів для Збройних сил України.

Як інформує видання «Главком» про це повідомив після зустрічі з прем’єр-міністеркою Латвії Евікою Сілінею прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

«Сьогодні ми провели плідні та конструктивні перемовини з широкого кола питань. Зокрема, щодо військово-технічної допомоги та організації спільного виробництва снарядів. Очікуємо що вже найближчим часом запустимо й спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони.», – написав прем'єр.

Також политики домовилися, що цьогоріч чергова кількість українських воїнів зможе пройти лікування в Латвії.

Шмигаль додав, що окремо вони проговорили санкції та конфіскацію російських активів. «Подякував за підтримку Формули миру Президента України та участь у коаліції зі створення Спецтрибуналу для вищого політичного керівництва РФ», – додав він. 

Важливо, що Латвія виступає одним з найбільш енергійних провідників нашої держави до ЄС та НАТО. Ця підтримка особливо цінна зараз, коли затверджується переговорна рамка для подальшої першої міжурядової конференції, з якої стартують передвступні переговори України та Євросоюзу.

Країни Заходу мають не лише посилювати санкції проти Росії, а й пильно слідкувати, аби вони виконувалися і Росія не могла їх обходити. Про це заявила Посол з особливих доручень МЗС Латвії, Помічниця Генерального секретаря НАТО з публічної дипломатії у 2020-23 роках Байба Браже під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Ще на цю тему