Українські інженери розробляють підводний човен, який стріляє торпедами

16:00 16.04.2024

Українські інженери розробляють новий підводний човен, що здатен запускати ракети-торпеди. Роботи з розробки проводяться в Об’єднаних Арабських Еміратах, субмарина нещодавно пройшла випробування для використання у військових цілях.

Підводний човен, якому розробники дали назву Kronos, може безшумно рухатися під водою зі швидкістю 50 км на годину і не лише перевозити пасажирів, а й нести вибухівку.

Як повідомляе видання «Флот 2017» про це пише Kyivpost.

Виданя зазначає: поки у Палаті представників Конгресу США продовжують блокувати виділення допомоги для України, ще у лютому схвалене Сенатом, українські інженери розробляють підводний човен, здатний запускати ракети-торпеди. Займаються розробкою фахівці з зареєстрованої в Об’єднаних Арабських Еміратах компанії. Човен, додає Kyivpost, вже пройшов випробування для використання у військових цілях, повідомляла нещодавно компанія-виробник.

На сайті компанії Highland Systems, яка створила субмарину, опубліковано чимало фото та відео човна, а також його характеристики.

Так, підводний човен, що немов потрапив у реальність з якогось фантастичного фільму, може перевозити пасажирів та корисне навантаження – вибухівку, здатен рухатися на воді зі швидкістю до 80 км/год, а під водою – до 50 км/год. І при цьому – практично беззвучно.


Та й футуристичний гідродинамічний дизайн має не лише естетичне призначення: він забезпечує “високу продуктивність, виняткову ефективність і значно знижує витрати енергії під час занурення”.

“Це гібридне судно, кероване нашою висококваліфікованою командою проектування, досліджень і розробок, може комфортно вмістити 10 пасажирів і підходить для комерційних, рятувальних і бойових операцій. Підводний човен має інноваційну конструкцію корпусу, яка значно знижує споживання палива, збільшує максимальну швидкість і забезпечує чудову стійкість. Це привносить абсолютно нову концепцію у виробництво підводних човнів у всьому світі”, – стверджують розробники.

 

Ще на цю тему