Суд арештував активи підставної особи Козака–Медведчука 

19:40 06.03.2023

Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є Ольга Куць.

За даними видання Bihus.Info, загальна вартість арештованого може сягати 5 мільярдів гривень.

З Держреєстру речових прав на нерухоме майно та текстів судових ухвал, з якими мали нагоду ознайомитися журналісти, йдеться про компанії "Істбуд" та "Таун Ленд Компані", у яких частка Куць складає 55%. Перша компанія є власницею майже гектара землі на бульварі Дружби Народів в Києві. Ділянка, окрім того, що знаходиться в центрі міста і поблизу зручної транспортної розв’язки, вже також має і комерційно-вигідне цільове призначення – для будівництва готельно-офісної будівлі. Орієнтовна ринкова вартість ділянки близько 160 мільйонів гривень.

"Таун Ленд Компані" є замовницею будівництва житлового комплексу "Поетика", що зводиться в Києві, на Дегтярівській і, оскільки роботи ще не завершені, поки значиться власницею низки об’єктів незавершеного будівництва", - йдеться в матеріалі.

Наприкінці лютого Bihus.Info розповіло у розслідуванні про ці компанії, об'єкти та про зв’язок Ольги Куць з підозрюваними у державній зраді екснардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком. Судові ж ухвали щодо арешту активів були видані на третій день після публікації розслідування – 2 березня.

У розсслідуванні йшлося, що оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень на пенсіонерку зі Львова - 62-річну Ольгу Куць.
 

Ще на цю тему