У МЗС України відреагували на рішення Суду ООН у справі проти Росії

16:00 01.02.2024

Міністерство закордонних справ України відреагувало на рішення Міжнародного суду ООН за позовом проти Росії щодо порушення конвенцій про тероризм і расову дискримінацію.

Відповідну заяву оприлюднила пресслужба українського зовнішньополітичного відомства, повідомляє Європейська правда.

У МЗС зазначили, що напередодні Міжнародний суд ООН встановив, що Росія порушила Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Це — перший випадок в історії, коли Міжнародний суд ООН виніс остаточне рішення щодо порушень Росією норм міжнародного права", – йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що рішення Суду ООН "не залишає жодних сумнівів у тому, що Російська Федерація зневажає міжнародне право".

"Україна залишається відданою прагненню домогтися справедливості та відповідальності за всі незаконні дії Росії, включно з повномасштабним вторгненням, яке Росія розпочала в 2022 році", – наголосили у МЗС.

Нагадаємо, позов України проти РФ стосувався порушення двох міжнародних конвенцій – про протидію фінансуванню тероризму й про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Про суть позову детально читайте у статті: Суд ООН виніс перше рішення проти Кремля.
 

Ще на цю тему