Війна в Україні перебуває на критичному етапі. У цей момент ЄС не залишить країну без зброї – Борель

09:00 18.05.2022

Євросоюз не допустить, щоб в України закінчилась зброя та військова техніка в критичний момент війни проти російських окупантів.

Про це заявив журналістам у понеділок Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, передає кореспондент УНН.

Так, топ-дипломат ЄС повідомив, що на сьогоднішній зустрічі ради міністрів оборони ЄС до них приєднався голова українського оборонного відомства Олексій Рєзніков.

За словами Борреля, він прозвітував про ситуацію на місцях та потребах української армії, яку ЄС продовжуємо підтримувати.

Ця підтримка, на думку глави європейської дипломатії, «змінює боєздатність української армії на полі бою». Він закликав ЄС підтримувати зусилля, перепланувати ресурси та складські запаси для такої підтримки.

"Я мушу сказати, що ця підтримка в цей момент має вирішальне значення, тому що війна знаходиться на критичному етапі, у переломному моменті. І ми не можемо допустити, щоби в Україні закінчилося обладнання. І не допустимо цього", – заявив Боррель.

Як писав УНН, міністри закордонних справ Європейського союзу у понеділок погодили виділення на військову допомогу Україні додатково 500 млн євро.

Теми:

Ще на цю тему