США не підвищували боєготовність ядерних сил після заяв Путіна

08:00 02.03.2022

США не підвищували рівень боєготовності своїх ядерних сил після заяв Володимира Путіна.

Про це заявила заступник держсекретаря США Венді Шерман в інтерв'ю РБК-Україна, відповідаючи на запитання стосовно оцінки "натяків" Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї.

"Скажімо так, ми не підвищували свій рівень боєготовності, коли Путін підвищив свій. Ми дуже уважно за цим спостерігаємо. Ми, звичайно, хочемо бути в курсі всього, що відбувається. Але зараз нас набагато більше турбує те, що президент Путін робить у конвенційній війні, але не ядерна зброя. І ми хочемо далі фокусуватися на цьому", - наголосила Шерман.

Вона нагадала що президент Путін і Росія як один з п'яти постійних членів Ради Безпеки підтримали заяву, що ядерної війни ніколи не повинно бути, тому що в ній не можна перемогти. "І це заява, яку він зробив і підтримав від імені своєї країни", - заявила заступниця держсекретаря.

Як повідомлялося, Путін наказав привести сили стримування до особливого режиму бойового чергування 27 лютого. До цих сил стримування належать і стратегічні ядерні сили.

Наступного дня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів президентові Росії Володимиру Путіну, що чергові сили ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Тихоокеанських флотів, Дальньої авіації країни розпочали бойове чергування у посиленому складі.

 

Ще на цю тему