ВМС України долучились до навчання флоту Туреччини Doğu Akdeniz-2021 / Фото

19:40 16.11.2021

ВМС України долучились до багатонаціонального навчання військово-морських сил Турецької Республіки Doğu Akdeniz-2021.

Про це інформує Мілітарний.

Багатонаціональне навчання Doğu Akdeniz-2021. Фото: ВМС Туреччини

Представник Військово-Морських Сил Збройних Сил України, як військовий спостерігач, взяв участь в багатонаціональному навчанні ВМС Туреччини Doğu Akdeniz-2021, повідомили у службі зв’язків з громадськістю Командування ВМС.

Військові навчання відбувалися у східному Середземномор’ї Туреччини з 1 по 12 листопада.

Багатонаціональне навчання Doğu Akdeniz-2021. Фото: ВМС Туреччини

Захід проводився з метою набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення багатонаціональних операцій, підвищення рівня взаємосумісністі підрозділів на тактичному рівні щодо ведення воєнних дій, а також відпрацювання питань співробітництва з урядовими та неурядовими організаціями під час проведення військово-морських операцій.

«Участь в подібних міжнародних навчаннях дає можливість підвищити навички з планування, організації і проведення військово-морських операцій за стандартами НАТО та процедурами планування та координації матеріально-технічного забезпечення під час розгортання сил та ведення військово-морських операцій», – зазначили у ВМС України.

Отриманий досвід є необхідним на шляху впровадження стандартів та процедур НАТО у процес підготовки та застосування сил і засобів Військово-Морських Сил України.

У морських маневрах загалом, брали участь 35 кораблів ВМС та 5 тисяч осіб особового складу із 10 країн.
 

Ще на цю тему