На український ринок вирішив вийти один з найбільших маркетплейсів Туреччини

21:00 08.01.2024

Турецький онлайн-рітейлер Hepsiburada, що торгується на Nasdaq, має намір почати роботу в Україні.

«Україна — складний, але важливий ринок для Туреччини. Для нас це стратегічна інвестиція. У майбутньому [ситуація в Україні] нормалізується, і ми хочемо бути до цього готовими», — заявила гендиректор компанії Нілхан Онал Гекчетекін, повідомляє видання НВ з посиланням на Bloomberg.

Хоча на початковому етапі основна увага приділяється тестуванню операцій в Україні, Онал Нілхан зазначила, що довгострокова стратегія компанії базується на співпраці з місцевими партнерами.

Hepsiburada планує почати продавати товари в Україні, якщо пробний запуск буде визнано успішним.

Hepsiburada, за даними Similarweb, має 104 млн відвідувань за останній місяць. Для порівняння, у лідерів українського ринку Rozetka та Prom – близько 43-44 млн.

Hepsiburada — публічна компанія, чиї акції з середини 2021 року торгуються на біржі Nasdaq у США. Компанія була заснована 1998 року й офіційно відома як D-MARKET Electronic Services & Trading. Розміщення на біржі було невдалим, і її ринкова вартість зараз становить близько $550 млн — у сім разів менше, ніж під час виходу на IPO.

На сайті Hepsiburada продають електроніку, побутову техніку, товари для дому, одяг, взуття, аксесуари, косметику, побутову хімію тощо . Це другий за популярністю сайт роздрібної торгівлі в Туреччині.
 

Ще на цю тему