Якщо Росія вдасться до повномасштабної агресії проти України, вона почне не з моря – командувач ВМС

18:21 12.05.2021

У разі, якщо Росія все ж вирішить вдатись до повномасштабної агресії проти України, вона почне з повітряної операції, а також наземної.

Таку думку висловив командувач Військово-морських сил Збройних сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа під час виступу на форумі «Україна 30. Безпека країни», передає кореспондент УНН.

«Що стосується ризиків вторгнення з моря, то, звичайно, вони існують, але ми вважаємо це випадком повномасштабної агресії, якщо все ж таки Росія буде намагатись це зробити, ми припускаємо такі ризики. Але з початку агресії, якщо буде таке рішення прийняте РФ, то вона, звичайно, почнеться з повітряної операції, наземної, і висадка морського десанту буде вже як підтримуючий захід вторгнення», — сказав контрадмірал.

З його слів, щоб захистити Україну з моря, потрібно розвивати певні роди військово-морських сил, зокрема щодо формування берегових ракетних артилерійський військ ВМС, яке почалось поточного року.

Минулого тижня провідні американські ЗМІ припустили, що наступна конфронтація Росії і України може відбутися в Чорному морі.

 

Ще на цю тему