Росія продовжує нарощувати сили на кордоні з Україною – Пентагон

10:41 20.04.2021

Міністерство оборони США підтверджує, що Росія продовжує нарощувати військову присутність поблизу кордону з Україною, а також в окупованому Криму.

З відповідною заявою виступив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Протягом двох тижнів ми продовжуємо спостерігати збільшення кількості сил (РФ – ред.) уздовж кордонів України та в окупованому Криму», – зазначив представник оборонного відомства.

Він не став розкривати розвіддані щодо чисельності російських сил, але зауважив, що американська сторона закликала росіян роз’яснити їхні наміри.

За словами представника Пентагону, у Вашингтоні не вважають, що нарощування сил РФ сприяє безпеці та стабільності в регіоні. «Ми закликаємо Росію припинити провокації та сприяти стабільності й безпеці. І вони могли б розпочати з того, щоб пояснити свої наміри», – підкреслив Кірбі.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони України Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, зосереджених уздовж українського кордону, становить 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

За словами міністра, справжньою метою нарощування Росією військової присутності біля кордонів може бути посилення тиску на Київ задля примусу до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Ще на цю тему