У Ростові планують винести вирок у Бахчисарайській «справі Хізб ут-Тахрір»

12:30 16.09.2020

У Південному окружному військовому суді російського Ростова-на-Дону о 15:00 очікується винесення вироку щодо фігурантів Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

Як повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність», люди їдуть в Ростов-на-Дону, для того щоб підтримати своїх одновірців.

Напередодні в селі Ближньогородське Джанкойського району, в селі Вікторівка Бахчисарайського району, в Бахчисараї відбулися дуа (молебні) на підтримку фігурантів другої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір».

У центрі Києва на Майдані Незалежності 16 вересня планують провести акцію на підтримку фігурантів Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», на якій «зберуться небайдужі співгромадяни разом з активістами, правозахисниками, журналістами і політиками». 

Російська прокуратура запросила терміни ув'язнення для всіх фігурантів цієї справи: Марлену Асанову – 20 років і штраф у 800 тисяч рублів, Мемету Бєлялову – 21 рік, Тимуру Ібрагімову – 20 років. Їх звинувачення розглядає як організаторів осередку «Хізб ут-Тахрір».

Іншим фігурантам справи просять такі терміни: Сервера Зекір'яєву – 15 років, Серверу Мустафаєву – 17 років, Сейрану Салієву – 19 років, Ернесу Аметову – 17 років і 6 місяців, Едему Смаїлову – 17 років і 6 місяців.

Ще на цю тему