У кримському СІЗО у Суф'янова і Хайретдинова прогресує захворювання шкіри

16:00 02.12.2020

У фігурантів так званої «четвертої бахчисарайської групи» у «справі Хізб ут-Тахрір» Аліма Суф’янова і Сейрана Хайретдінова прогресують захворювання шкіри. 

Про це «Кримській солідарності» розповіла адвокатка Ліля Гемеджи, пише QHA.

Двох кримських татар продовжують тримати у слідчому ізоляторі.

У них через ослаблення імунітету почали прогресувати захворювання шкіри. Зокрема і осередкові місця на шкірі у Суф’янова – вони значно збільшилися. І точно такі ж висипи з’явилися на шкірі у Хайретдінова, — розповіла адвокатка.

За словами Гемеджи, чоловіки намагаються підтримувати своє здоров’я за допомогою медикаментів, які передали їм рідні, а також за допомогою народних засобів. «Передали всім величезну вдячність і налаштовані на активний захист своєї позиції в суді, готуються писати нотатки про умови тримання у СІЗО та про свої будні», — додала правозахисниця.

Адвокатка зустрілася з підзахисними під час розгляду Київським «райсудом» окупованого Сімферополя апеляційних скарг на продовження запобіжного заходу кримським татарам. У скаргах сторона захисту обумовила усі обставини, чому продовження тримання за ґратами є неможливим і вказала на необґрунтованість заявленого звинувачення. Суд проігнорував докази адвокатів і відмовив у задоволенні апеляції.
 

Ще на цю тему