ЗС України достроково отримають партію нових ракет РС-80 «ОСКОЛ» / Відео

20:30 15.10.2020

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем», що входить до складу ДК «Укроборонпром», готова достроково передати замовнику кілька сотень новітніх некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених в рамках державного оборонного замовлення

Партія цих ракет була виготовлена після прийняття цього засобу ураження на озброєння, пише defence-ua.

«Завдяки інтенсивній роботі нам вдалося достроково виконати контрактні зобов’язання, і ми готові символічно передати першу партію цих новітніх ракет до Дня захисника України! Завдяки збільшенню ваги бойової частини РС-80 може пробивати 400-мм броню при дальності запуску у 1,2-4 кілометри. Ми переконані, що вона гідно зарекомендує себе на службі, та розраховуємо на продовження виготовлення РС-80 для потреб сил безпеки та оборони України», – повідомив глова правління ДАХК «Артем» Володимир Зімін.

РС-80 – розробка власного конструкторського бюро компанії «Артем». Конструкція ракети передбачає можливість оснащення її різними бойовими частинами та підривачами, зокрема для боротьби з безпілотними літальними апаратами у складі зенітно-ракетних комплексів. Перша партія некерованих авіаційних ракет РС-80 успішно витримала вогневі випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики.

Некерована авіаційна ракета РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною є поліпшеною версією НАР С-8КОМ. Призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої бойової техніки і живої сили супротивника. Використовується на літаках типу Су та МіГ, гелікоптерах типу Мі та Ка. Призначена для пуску з блоків типу Б8 та їх модифікацій (аналогів). Також ракета РС-80 може застосовуватися у складі озброєння перспективних наземних платформ і десантно-штурмових катерів.

Раніше повідомлялось, що перша партія нових НАР РС-80 для ЗСУ успішно пройшла випробування.

Ще на цю тему