Офіси омбудсмена і генпрокурора України «посилять» співпрацю щодо Криму і Донбасу

20:45 18.09.2020

Офіси омбудсмена і генерального прокурора України домовилися «посилити» співпрацю щодо Криму і Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, передає Крим.Реалії.

«Домовилися посилити співпрацю щодо дотримання прав громадян на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу. Ми надаватимемо інформацію про факти порушень прав людини й громадянина на тих територіях, зокрема, про незаконну передачу ув'язнених з тимчасово окупованих територій нашої держави в Росію і про мілітаризацію дітей», – повідомила Денісова.

У російському ув'язненні, за раніше озвученими даними уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, перебувають від 113 до 115 громадян України. У списку Кримськотатарського ресурсного центру значаться 86 кримських політв'язнів.

Керівник програми підтримки політв'язнів, член Ради правозахисного центру «Меморіал» Сергій Давідіс повідомляв, що за все в списку їхнього центру знаходиться 315 осіб, 59 із яких – кримчани.

На початку серпня 2020 року голова Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив про підготовку нового обміну в форматі «100 на 100». Єрмак висловив надію, що обмін відбудеться «скоро», але точної дати не назвав.

Ще на цю тему