У HIMERA створили модем, щоб оператори дронів були "невидимими" для ворожих засобів розвідки

15:40 11.10.2023

Фахівці компанії представляють доступний модем військового рівня, який не боїться ворожих засобів РЕБКомпанія HIMERA, відома своїми одноіменними радіостанціями, які Сили оборони України вже використовують на полі бою, сьогодні тестують нову розробку, яка допоможе операторам безпілотних літальних апаратів ефективніше виконувати завдання на полі бою.

Радіостанція HIMERA, фото від розробників

Як розповів у коментарі «Defense Express» представник компанії HIMERA Олексій Олійник, йдеться про модем військового рівня із ППРЧ, побудований повністю на комерційних компонентах — як наголошує Олійник, це таке ж доступне рішення, як і їхні радіостанції, і таких модемів можна випускати "десятки, сотні, сотні тисяч насправді на місяць".

Цей модем призначений для ретрансляції сигналів, його можна почепити на дрон, який висить у повітрі чи на будь-яку "висоту" (на мачту тощо). "Ідея цього модему така, що пілот, який управляє коптером, знаходиться у місті, про яке взагалі може ніхто не знати — за декілька сотень і навіть кілометрів від точки, з якої управляється дрон", — розповідає представник компанії HIMERA.

Модем від HIMERA може ефективно працювати в умовах дії ворожих засобів радіоелектронної боротьби, як відзначають у компанії. Особливо ця розробка буде корисна для операторів FPV-дронів, розширяючи зону дії цього озброєння і створюючи більш безпечні (наскільки це можливо) умови роботи для пілотів дронів.

"Він [модем] дуже складно давиться, його дуже складно виявити в ефірі, і він насправді може знаходитися досить віддалено від пілотів, і тому ми захищаємо їх, вони працюють фактично "невидимо", — відзначають у HIMERA.

Нагадаємо, сьогодні HIMERA постачає військовим портативні радіостанції тактичного рівня, які забезпечують захищений зв’язок на рівні "взвод-відділення" і забезпечують надійну роботу в умовах РЕБ.

Ще на цю тему