Литва посилює охорону кордону з Росією - що планується

08:30 04.05.2024

На литовській частині державного кордону з Росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого пересування противника.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

Литва продовжить на кордоні ремонт і монтаж шляхів патрулювання. Також передбачено оновити системи спостереження за кордоном, продовжувати розвиток системи застосування дронів і засобів боротьби з дронами, посилювати взаємодію прикордонників з армією Литви, організувати спільні навчання.

За даними МВС Литви, державний кордон з Росією нині контролюється системами спостереження, включно з місцями, де немає фізичного бар'єру. Кордон охороняють два підрозділи Служби охорони державного кордону Литви (СОДКЛ): Пагегяйський прикордонний загін і загін Берегової охорони. З метою посилення можливостей співробітників щодо забезпечення прикордонного контролю цього року додатково створено 30 посад операторів систем відеоспостереження.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте в п'ятницю, 3 травня, відвідає Клайпеду і там обговорить питання зміцнення охорони кордону з Росією. Вона також відвідає підрозділи СОДКЛ, зокрема відтворений цього року підрозділ Берегової охорони.


Протяжність лінії державного кордону з Калінінградською областю Росії становить 297 кілометрів.

Як повідомлялося, в серпні минулого року профільні відомства Литви розглядали можливості перекриття кордону не тільки з Білоруссю, але і з Росією.

Теми:

Ще на цю тему