Рашисти скаржаться на український "Пластун", який відіграє значну роль у виявленні ворога

13:00 17.01.2024

"Пластун", фото з сайту компанії "Інфозахист"

"Пластун" — це малогабаритний тактичний пеленгаційний комплекс від компанії "Інфозахист"

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS» Російські пропагандисти у своїх соцмережах пишуть про одну з найбільш критичних проблем свого окупаційного війська — а саме зв’язок — і у цьому контексті відзначають, що значну роль на полі бою відіграють засоби радіоелектронної розвідки, які мають у своєму активі Сили оборони України.

І передусім окупанти скаржаться на роботу комплексу "Пластун" розробки української компанії "Інфозахист", акцентуючи не тільки на його характеристиках, а й на високому рівні насиченості цими системами вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Причому окупанти скаржаться на те, що їхній аналіз роботи наших систем РЕР нібито мав вийти в одному з "великих" пропагандистських ЗМІ, але, судячи з усього, "зраду" вирішили не розповсюджувати — зокрема, ймовірно, тому, що там критикують роботу Головного організаційно-мобілізаційного управління на чолі з генералом-полковником Бурдінскім, який очолює його ще з 2018 року.

Рашисти відзначають таке — що наші військові мають можливість постійно "моніторити" обстановку на глибині від 5 до 20 км з доволі високою точністю географічної прив’язки, ідентифікації об’єктів, а у низці випадків — прослуховування мереж тактичного радіозв’язку.

І, відповідно, у низці випадків здійснювати у терміновому порядку вогневе ураження ворожих позицій, причому безпілотники у цьому випадку вже використовуються як засіб дорозвідки і контролю ураження виявленої за допомогою засобів РЕР цілей.

Нагадаємо, що "Пластун-RP3000" — це малогабаритний тактичний пеленгаційний комплекс. Призначений для виконання низки завдань на полі бою, таких як:

пеленгування систем зв’язку, виявлення сигналів, в тому числі з ППРЧ;

визначення місцеположення та відображення координат джерела радіовипромінювання в режимі реального часу;

обмін даними по захищеному каналу зв'язку в режимі реального часу для узгодження інформації про розташування

та характеристики виявлених джерел радіовипромінювання.

Ще на цю тему