Вчора Україна знову залучала аварійне електропостачання з трьох країн

14:30 04.05.2024

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, а також аварійним постачанням електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

«Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, а також аварійною допомогою. Вчора у години вечірнього піка на запит України здійснювалося аварійне постачання електроенергії з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини», - йдеться в повідомленні.

Також у денні години Україна на запит Польщі в екстреному порядку отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни.

Зазначається, що сумарний обсяг екстреного постачання склав менше відсотка від добового споживання електроенергії.

Водночас через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах споживачі не обмежувалися.

Також у Міненерго повідомляють про атаки на енергетичну систему сьогодні вночі. Під обстріли потрапила інфраструктура Дніпропетровщини. В результаті знеструмилась підстанція, а разом з нею – дві шахти (людей на поверхню не виводили), водоканал, промислові та побутові споживачі. Споживачів та підстанцію було заживлено.