Українська компанія "Перший контакт" працює над дронами зі штучним інтелектом(фото)

09:40 05.01.2024

Бойовий дрон "Оса", скріншот з відео компанії "Перший контакт"

Це ще один важливий напрямок, який дозволить збільшити результативність цього озброєння на полі бою

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Розвиток напрямку бойових безпілотників, а передусім FPV-дронів — це не тільки про нарощення виробничих потужностей та закупівель цього озброєння, а також боєприпаси про до, а також й інші удосконалення цієї зброї, як-от оснащення дронів нічними камерами чи, наприклад, використання штучного інтелекту та інших технологій для покращення ефективності дронів на полі бою.

"Ми над цим дуже серйозно працюємо. Остання миля доведення до цілі, відслідковування цілі, вибір цілі штучним інтелектом — це той виклик, яким займається наша компанія і не тільки", — розповідає в коментарі Defense Express голова правління альянсу "Нова енергія України" командир спецпідрозділу ударних дронів Валерій Боровик, наголошуючи на тому, що в Україні сьогодні активно працюють у напрямку модернізації можливостей дронів.

 

Дрон "Оса"
Зокрема зараз одна з компаній, що входить до складу альянсу ("Перший контакт"), проводить фінальні одного з виробів, який вже демонструє результати на полігонах і невдовзі має показати свою ефективність на передовій.

"Хлопці доопрацювали з одним бойовим підрозділом те, що їм потрібно — зі штучним інтелектом, і не тільки зі штучним інтелектом, але й зі спеціальною системою зв’язку", — розповідає Боровик.

Високоманеврений БПЛА "Відсіч"

Нагадаємо, що у планах на цей рік вже була озвучена кількість у мільйон FPV-дронів, які мають бути виготовлені в Україні, і насправді це доволі реальний показник.

Також як раніше відзвітувалися у Мінстратегпромі, сьогодні в Україні є понад 50 державних і приватних компаній, які виготовляють боєприпаси для безпілотників вагою від 300 грамів і до 10 кг.

Ще на цю тему