Гендиректору «Уральських авіаліній» повідомлено про підозру за незаконні перевезення до окупованого Криму

14:40 28.06.2023

Підозрюваний організував схему незаконного переправлення осіб через держкордон України - з рф на територію окупованого Криму.

Прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозру ще одному генеральному директору російської авіакомпанії за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), пише ЦТС.

Йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Слідство встановило, що підозрюваний обіймав посаду гендиректора у авіакомпанії "Уральські авіалінії" та організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України - з рф на територію окупованого півострова Крим та у зворотному напрямку.

Під його керівництвом з 2019 по 2022 рік було здійснено понад 24 тисячі рейсів з аеропортів Москви, Казані, Самари, Єкатеринбургу та Петербургу до закритого аеропорту Сімферополь.

Під час планування польотів компанія підтримувала координацію з російськими органами державного управління, зокрема "Росавіацією".

"Регулярні рейси здійснювалися після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через український держкордон, а також всупереч нормам міжнародного права та національного законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополя. Оперативний супровід - ГУ "І" ДЗНД СБУ.
 

Ще на цю тему