Україна депортувала до Вірменії «кримінального авторитета» із санкційного списку РНБО

17:40 17.12.2021

Правоохоронці повернули до Вірменії 41-річного «кримінального авторитета», який у травні 2021 року потрапив під санкції рішенням РНБО.

Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає Укрінформ.

«17 грудня співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно з працівниками міграційної служби на виконання рішення РНБО та з метою унеможливлення поширення злочинного впливу примусово повернули 41-річного іноземця до країни його походження», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадянин Вірменії потрапив під санкції, запроваджені до суб’єктів підвищеного злочинного впливу рішенням Ради національної безпеки та оборони, у травні цього року. Уточнюється, що він був лідером етнічного угруповання.

За даними правоохоронців, у липні 2021 року поліцейські вже затримували та спільно з міграційною службою видворяли так званого «кримінального авторитета» за межі країни.

Але, як заявили у відомстві, цей чоловік натомість нелегально повернувся в Україну і переховувався в Одесі без оформлення належних документів. Тож у четвер правоохоронці його затримали, а у п’ятницю – повернули до країни походження.

Як повідомлялося, 11 листопада правоохоронці примусово повернули до країни походження – Азербайджану - 33-річного «кримінального авторитета», який раніше потрапив під санкції Ради національної безпеки і оборони України.

Теми:

Ще на цю тему