Літак португальської JET4U, яка потрапила під санкції, перебуває в аеропорту «Київ»

20:01 03.02.2021

В Україні на сьогодні перебуває лише один літак, що належить авіакомпаніям, які потрапили під санкції, а саме - португальської JET4U LDA.

Як повідомило агентству Інтерфакс-Україна джерело в авіагалузі, станом на 3 лютого 2021 року в Україні перебуває лише один літак, що належить португальській авіакомпанії JET4U LDA, що потрапила до українських санкційних списків.

За інформацією джерела, борт перебуває у Міжнародному аеропорту «Київ» (ім. Сікорського).

Як повідомлялося, з 29 лютого 2021 року Україна впровадила санкції проти молдавської JET4U S.R.L. і португальської JET4U LDA за польоти до Росії та на тимчасово окуповані території України з порушенням чинного законодавства.

Зокрема, до обох авіакомпаній застосовано: призупинення виконання фінансових та економічних зобов'язань, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, блокування активів.

Ці санкції мають діяти до закінчення терміну тимчасової окупації Криму або до набуття чинності рішенням Європейського суду з прав людини за позовом України щодо Росії про відшкодування збитків у зв'язку з окупацією півострова.

За інформацією джерел агентства Інтерфакс-Україна, цими літаками користувалися голова політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук і нардеп Тарас Козак під час польотів до Москви.

Ще на цю тему