Україна ініціює санкції проти білоруського чиновника, який підписав угоду з окупованим Кримом

20:40 09.03.2023

Міністерство закордонних справ України ініціює процедуру накладення санкцій на голову виконавчого комітету Вітебської області білорусі за підписання угоди із окупаційною владою Криму, оскільки цей «документ» є нікчемним.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Угода про співпрацю між вітебською областю білорусі та окупованим Кримом є нікчемною, оскільки вона укладена в порушення законодавства України», – підкреслив він.

МЗС України ініціює процедуру накладення санкцій на александра суботіна як особу, яка створює загрозу національній безпеці України, поінформував Ніколенко. Посольству України в мінську також доручено направити ноту протесту в МЗС білорусі.

Як повідомлялося, 9 березня голова виконавчого комітету Вітебської області білорусі александр суботін підписав угоду про співпрацю з окупаційною адміністрацією Криму.

Окупаційна «влада» українського півострова заявила, що угода передбачає торговельно-економічне співробітництво з Вітебською областю, а також запросила білоруські підприємства до роботи в Криму.

Варто зазначити, що білоруська влада офіційно не визнавала Крим російським, але з боку самопроголошеного президента рб олександра лукашенка раніше кілька разів лунали заяви, що «Крим фактично російський».

Теми:

Ще на цю тему