Рух суден Коринфським каналом у Греції відновлено після півторарічної перерви / Фото

18:40 13.07.2022

На початку липня знову відкрився для судноплавства Коринфський канал у Греції, який був закритий протягом 18 місяців для проведення ремонтних та берегоукріплювальних робіт після серії зсувів берегів.

Найближчими місяцями ремонтні роботи на каналі продовжаться. Канал буде відкритий для морських суден у період літньої навігації та знову закриється на початку жовтня для проведення другого етапу робіт. Наступного року канал відкриють на літній період та закриють для повного завершення реконструкції, повідомляє сайт Порти України.

Крім відновлення від зсувів та берегоукріплення, проект реконструкції включає зведення огорож та будівництво асфальтованої пішохідної доріжки довжиною 3,5 км вздовж каналу для туристів.

За даними адміністрації каналу, за перший тиждень роботи у липні через Коринфський канал пройшло майже 400 суден, у жовтні очікується близько 7 тис. проходів.

Безшлюзовий канал, проритий через Коринфський перешийок і Пелопоннес, що з’єднує півострів з центральною материковою Грецією, був побудований в 1881-1893 роках. Коринфський канал вважається великим інженерним проектом ХІХ століття. Його довжина досягає близько 6,3 км, ширина біля основи становить 24 метрів при глибині 8 метрів. Незважаючи на те, що сучасним великотоннажним судам неможливо проходити таким каналом, ним користуються невеликі судна. Канал є унікальною туристичною пам’яткою.

Фото з сайту Порти України

Ще на цю тему