Мінно-тральна група ВМС Болгарії та Румунії розпочала траління акваторії Черного моря поблизу берегів Болгарії на маршруті нового українського морського коридору

13:00 19.10.2023

Мінно-тральна група ВМС Болгарії та Румунії розпочала траління акваторії Черного моря поблизу берегів Болгарії на маршруті нового українського морського коридору.

Про це пише Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у Facebook.

«Наші чорноморські сусіди демонструють на диво стислий період від прийняття рішення про створення мінно-тральної групи до початку практичної роботи. 

Рішення було прийняте лише 12.10.2023 під час чергового "Рамштайну", а з 16.10.2023 кораблі вже в морі. Спостерігаємо 7 кораблів, 1 румунський, 6 болгарських, решту деталей пізніше...

Дуже добре, що не обмежуються територіальним морем (12-мильна зона, "терводи") Болгарії, а й працюють в прилеглій зоні, де як раз проходять маршрути балкерів нового українського зернового коридору».

Нагадаємо: 12.10.2023 Міністр національної оборони Туреччини Яшар Гюлер зустрівся з міністром оборони Болгарії Тодором Тагарьовим і заступником міністра оборони Румунії Симоною Кожокару в штаб-квартирі НАТО, де він брав участь у засіданні міністрів оборони країн НАТО. На засіданні було ухвалено рішення про створення «тристоронньої ініціативи» для спільної роботи над боротьбою з морськими мінами в Чорному морі.

* * *

Ця публікація створена за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine). Зміст публікації є виключною відповідальністю авторів і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Ще на цю тему