Майже п’ять млн барелів російської нафти Sokol застрягли на шляху до Індії

19:40 20.12.2023

Майже п’ять мільйонів барелів російської сирої нафти марки Sokol застрягли на шляху до індійських нафтопереробних заводів. Частково причиною можуть бути санкції США проти нафтових танкерів, які порушували "цінову стелю".

Про це повідомляє Bloomberg, інформує Цензор.НЕТ.

Зазначається, що нафтові танкери повинні були прибути до Індії упродовж останніх чотирьох тижнів, проте вони досі не прибули до місць призначення.

Наразі незрозуміло, що затримує ці судна, але частково причиною можуть бути санкції США проти танкерів, які перевозять російську нафту. Вони порушують "цінову стелю", встановленої країнами "Великої сімки".

У середині жовтня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти перших двох суден, пов’язаних із торгівлею російською нафтою. Після цього були обмежувальні заходи проти ще трьох танкерів у середині листопада та ще три на початку грудня.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": США запровадили санкції проти суден та компаній, які порушували "цінову стелю" на російську нафту

Як зазначає видання, 6 із 8 підсанкційних суден належать російській державній танкерній компанії ПАТ "Совкомфлот".

Одним із суден у списку Мінфіну США є NS Century, яке транспортувало сиру нафту Sokol до індійського порту Вадінар. Через два дні після того, як воно змінило назву 16 листопада, танкер зупинився на південь від Шрі-Ланки, де перебуває досі.

За останній тиждень до нього приєдналися ще два танкери "Совкомфлоту". Обидва також прямують до Вадінару з нафтою Sokol. 

Ще на цю тему