Вісім бойовиків «днр», які воювали проти України, отримали по 15 років за гратами

15:40 08.07.2022

Вісім бойовиків так званої «днр», які воювали у лавах армії рф, отримали позбавлення волі на термін 15 років з конфіскацією всього належного їм майна.

Про це повідомила Служба безпеки України, інформує УНН.

Мешканця Донецька, що добровільно «мобілізувався» у перший день війни, бійці ЗСУ захопили у полон у березні під час звільнення села Вільхівка Харківської області.

«У ході оперативно-слідчих дій встановлено, донеччанин після «мобілізації» був розподілений на посаду стрільця 115 полку та пройшов тижневу бойову підготовку в російському бєлгороді. На початку березня його підрозділ переправили на Харківщину, 25.03 ЗСУ, завдавши потужного артилерійського обстрілу по позиціям окупантів, звільнили Вельхівку, при цьому ліквідували майже 70 загарбників і захопили чимало полонених, серед яких був доброволець із Донецька», - розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

За його інформацією, інші 7 бойовиків на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну прибули на Сумщину у складі незаконного збройного формування та зс рф. Вони обіймали посади командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців у складі незаконного збройного формування та зс рф.

«Під керівництвом російських командирів, ці чоловіки здійснювали охорону окупованих населених пунктів, займалися обладнанням блок-постів та здійснювали бойове чергування, вони вели спостереження за повітряним простором. Врешті-решт ця група потрапила у полон під час звільнення Сумської області ЗСУ», - наголосили у СБ.

Ще на цю тему